over ons

Bekke Recycling BV is een gerenommeerd en deskundig sloop- en recyclingbedrijf met jarenlange ervaring. Bij ons staat kwaliteit en vertrouwen bovenaan.
Onze klantenbestand bestaat oa uit diverse grote opdrachtgevers die telkens opnieuw graag gebruik maken van onze expertise en vakkundigheid.
We voeren uiteraard het “standaardwerk” vakkundig uit, maar schroom vooral niet om ons ook voor specialistisch en maatwerk in te schakelen!

Vraag gerust vrijblijvend een offerte bij ons aan.

 

Historie Bekke Recycling/sloopwerken
De grondlegger van het huidige bedrijf is Evert Vrooijink, die in Reutum aan de Kerkstraat 103 in 1938 zijn sloopbedrijf startte en deze op 24-06-1944 inschreef bij de kamer van Koophandel voor Twente en Salland te Hengelo.

De tweede generatie nam in 1975 het stokje over toen Henk Bekke samen met zijn zwager Ad Vrooijink de werkzaamheden overnam van Pa Vrooijink.
Onder de naam Vrooijink-Bekke groeide het bedrijf uit tot een gerespecteerd sloopbedrijf dat naast het slopen ook de 2e hands bouwmaterialen die vrijkwamen bij de sloop verkocht.
Vaak is pa Vrooijink op de zaak te vinden om overdag 2e hands bouwmaterialen te verkopen. De zaak was zijn lust en leven en hij was er graag aanwezig om te helpen.
Een leuk detail van vroeger is dat Pa Vrooijnk de verkopen bijhield op de achterzijde van een sigaren doosje. Als waardering voor de geleverde diensten kreeg hij als de doos volgeschreven was een nieuwe (volle) doos sigaren.

Vanaf 1981 gaat Henk Bekke zelfstandig verder onder de naam Bekke Sloopwerken.
Er worden nieuwe hallen gebouwd in Reutum om materialen uit de sloop droog op te kunnen slaan. Planken, balken, kozijnen: alles dat herbruikbaar is wordt vakkundig verwijderd en in Reutum opgeslagen om daar verkocht te worden zodat het opnieuw gebruikt kan worden.
Het is een perfect voorbeeld van recycling in de beginfase.

In 1993 wordt er een nieuwe hal gebouwd in Weerselo op het bedrijventerrein “De Echelpoel “. Saillant detail is dat deze hal voor een groot deel gebouwd is met hergebruikt materiaal, afkomstig uit de sloop.
Onder de naam Bekke Recycling BV wordt er een nieuw bedrijf opgestart voor de handel in gerecyclede producten zoals kunststof palen, planken, picknick-sets.
Daar blijft het echter niet bij. Henk Bekke heeft een ondernemende en scheppende geest en hij ontwikkeld diverse producten zelf, zoals stoeptegels met gebroken puin als grindvervanger.

Als eerste bedrijf in Overijsel heeft Bekke Recycling BV zich toegelegd op asbestsanering en heeft toen al geanticipeerd op het komende Asbestverwijderingsbesluit.
Het heeft in 1995 als eerste bedrijf in Overijsel het toenmalige Komo procescertificaat behaald voor het verwijderen van asbest danwel asbesthoudende materialen.
Dit certificaat werd vanaf maart 1996 wettelijk verplicht.

Tot een van de absolute hoogtepunten tot nu toe behoren toch wel het Koninklijk bezoek van Hare Majesteit de koningin op 20 augustus 1993 en het prive bezoek van de toenmalige prins en de nu huidige koning der Nederlanden op 2 februari 1994.

In 2016 nam de derde generatie het over.
Frans Bekke is direct na het behandelen van zijn middenstandsdiploma in de zaak begonnen en heeft jarenlange echte werkervaring opgedaan voordat hij de zaak zelfstandig is gaan runnen.
Hij is gediplomeerd leidinggevend voorwerker, DTA /DAV’er en voorman sloop en heeft jarenlange praktijkkennis van het werken met asbest.
Frans kenmerkt zich door zijn recht-door-zee benadering en oplossingsgerichte denkwijze.
Hij is een echte Twentenaar en leeft naar het motto “een man – een man, een woord –  een woord”.

Met zijn drie generaties kan de firma Bekke Recycling BV met recht buigen op een jarenlange ervaring als deskundig bedrijf. De bedrijfsleiding vindt het zeer belangrijk dat de medewerkers goed geschoold en deskundig zijn. Daarom heeft het personeel diverse vakopleidingen genoten zoals VCA, DTA en DAV.

Naast de verplichte asbest certificaten SC 530 ( voorheen de BRL 5050) is Bekke Recycling BV ook gecertificeerd voor :

  • Sloop ( SVMS )
  • VCA
  • ISO